Angelique Darding

Angelique Darding is een fotograaf met een verhaal. Een verhaal dat wordt ingegeven door de angststoornis die ze al van jongs af aan met zich meedraagt. Een duister verhaal waarin ook altijd licht gloort, al is het in de verte.

Angelique Darding

Scared

Angelique Darding leeft met angst al zolang ze zich kan herinneren. Dit gaat, vreemd genoeg, samen met een voorliefde voor enge films. Maar dat was niet altijd zo. Als jonge tiener was ze doodsbang voor Dracula en tekende ze op elk leeg papiertje een kruis om die angst te bezweren. De angst werd enkel groter.  

Haar vader probeerde te helpen en samen keken ze deze enge films, zonder geluid. En langzaam maakte de angst plaats voor liefde. Maar hoe dan? Waarom toch steeds die angst opzoeken terwijl je al zoveel angsten bij je draagt? 

Misschien omdat het zo herkenbaar is? Omdat het is alsof een innerlijke wereld op een scherm wordt geprojecteerd? Ze identificeert zichzelf in de vaak kwetsbare hoofdpersoon, hun gevoeligheid en breekbaarheid. Ze voelt hun angst maar is ook geïnspireerd door hun vastberadenheid om die angst te overwinnen en terug te slaan!

Precies dit is de wereld die ze vangt met haar fotografie; in gelaagde, zorgvuldig gecomponeerde beelden. Elke klik van de camera brengt haar dichter bij de werkelijkheid en neemt ze jou mee in haar wereld.  

Dit is een fotografische ode aan de scary movie.

Het is een ode aan de angst, aan de underdog als de werkelijke held.